Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запечен карфиол с качота

Запечен карфиол с качота

Запечен карфиол с качота
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Ако обичате карфиол, значи тази рецепта с качота, пармезан и прясно мляко е вашата"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 400 мл
  • качота - 80 грама сирене
  • карфиол - 1 глава малка
  • масло - 50 г
  • брашно - 2 с.л.
  • пармезан - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • индийско орехче - 1 щ.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и разделете карфиола на розички. Кипнете вода на котлона, посолете я и бланширайте карфиола за 10-тина минути.

Разтопете маслото в малка тенджера и запържете брашното. Сипете прясното мляко, като не спирате да бъркате.

Гответе до сгъстяване на соса Бешамел. Овкусете го с индийско орехче и сол, а накрая добавете сиренето Качота. Бъркайте до разтопяването му.

Намазнете тава за печене и наредете карфиола, а отгоре полейте със соса. Поръсете с пармезан и черен пипер.

Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете карфиола до готовност.

Запеченият карфиол с качота е много вкусен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: