gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на Тиган»Постен ориз с лапад и печурки

Постен ориз с лапад и печурки

АнабелАнабел
Новак
2211k1k286
Постен ориз с лапад и печурки
Снимка: Анабел
1 / 3
13/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
"Съвсем малка порция от този постен ориз с гъбки ще ви засити доста, така че ще остане и за утре от него"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и наситнете зеления лук. Сипете малко олио и вода в дълбок тиган, загрейте и задушете лук.

Когато поомекне, добавете към него нарязаните гъби. Малко след тях сипете и предварително измития ориз.

Намалете силата на огъня и овкусете със сол и черен пипер. Гответе до набъбване на зрънцата ориз и сипете пасираните домати и червения пипер.

На няколко път налейте гъбения бульон, като добавяте следващата част едва когато предишната се е усвоила напълно.

В края на готвенето на ориза на тиган добавете нарязания лапад.

Поръсете ястието с магданоз и сервирайте.

Постният ориз с лапад и печурки е много вкусен.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: