Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Миш маш»Лятна манджа с пилешко месо

Лятна манджа с пилешко месо

Boki LazicBoki Lazic
Готвач
12130462
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Лятна манджа с пилешко месо
Снимка: Boki Lazic
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Простите ястия са най-вкусните, нали?"

Необходими Продукти

  • лук - 3 бр.
  • чушки - 2 бр. червени
  • домати - 4 бр.
  • пилешко месо - 250 г гърди
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 3 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пилешко бяло месо да се свари в подсолена вода. Когато се свари, го надребнете.

Измийте всички зеленчуци. Загрейте олиото в тигана. Нарежете лука и го оставете да къкри. Нарежете червените и жълтите чушки и ги добавете към лука. Нарежете и моркова и го добавете в тигана.

Обелете доматите и ги добавете към зеленчуците. Оставете лятната манджа да къкри за около 15 минути. Добавете пилешките късчета към зеленчуците и подправете със сол и черен пипер.

След няколко минути лятната манджа с пилешко месо е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: