Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържено пиле»Панирано пилешко филе за ценители

Панирано пилешко филе за ценители

StefanStefan
Готвач
10039474
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Панирано пилешко филе за ценители
Снимка: Stefan
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"За тези, които знаят как да си угаждат и не броят калориите!"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 260 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • жълта захар - 1/2 ч.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • джинджифил - 1/2 ч.л., настърган
  • чесън - 1/2 ч.л., настърган
  • яйце - 2 бр.
  • нишесте - 30 г
  • брашно - 25 г
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • вода - 30 г
  • олио за пържене - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешките гърди на филета.

Следващата стъпка е да направите марината за пилешко от сол, захар, соев сос, олио, черен пипер, джинджифил и чесън.

Сложете пилешките гърди в маринатата да престоят в хладилника за 1 час.

Разбийте яйцата с нишестето, брашното, бакпулвера и водата.

Загрейте олиото в тиган.

Оваляйте месото в сместа и го сложете в сгорещено олио. Запържете и от двете страни.

Поставете изпърженото вече панирано пилешко върху салфетки, за да се отцеди.

Сервирайте и нека ви е сладко!

Към панирано пилешко филе за ценители може да поднесете и богата зеленчукова салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: