Начин на приготвяне
Измийте пилешките пържоли и ги обезципете. В купа сложете олиото и подправките. Разбъркайте хубаво и с помощта на четка, намажете всяка от пържолите с марината.
Оставете в хладилника, увити в стреч фолио да се мариноват. През това време подгответе зеленчуците. Измийте гъбите и ги нарежете на филийки. Морковите обелете и настържете. Лука почистете от люспите и нарежете на полумесеци. Чесъна нарежете на дребно.
Овкусете със сол, пипер, чубрица и червен пипер. Объркайте хубаво. Може да сложите зеленчуците на дъното на голяма тава и отгоре да наредите подготвените пържоли.
Аз разпределих в две йенски тавички. На дъното на йенската тавичка, сложих малко мазнина, после половината от зеленчуците и отгоре сложих три от пържолките.
Добавих половината бира, няколко парчета масло и пекох пържолите със зеленчуци под фолио около час на 180 градуса. След това сложих настърган кашкавал и пекох още 7-8 минути. Така процедирах и с другата тавичка. Да ви е вкусно!
Пилешките пържоли с кашкавал и гъби са радост за цялото семейство!