Начин на приготвяне
Патладжаните почистваме и измиваме, срязваме ги на две.
Правим по три разреза по-дължина. Посоляваме ги и слагаме малко зехтин.
Печем на 180°C за 30 минути заедно с домата.
През това време в тиган си загряваме мазнина и си запържваме нарязаните на кубчета пилешко месо, лука и моркова. Овкусяваме с подправки.
Наливаме 1/4 ч.ч. вода, слагаме капак и готвим до готовност.
Готовите патладжани на фурна издълбаваме.
Вътрешната част нарязваме на ситно, добавяме нарязаните домат, чушка и чесън.
Добавяме всички продукти към пилешкото месо.
Пълним лодките от патладжан с плънката и ги връщаме във фурната за 10-15 минути.
Поднасяме пълнените патладжани с пилешко месо с нарязан на ситно пресен магданоз.