Чорба от сухи гъби

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Чорба от сухи гъби1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • сухи гъби - 100 г
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • бахар - 1 - 2 зърна
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - ½ връзка
  • оцет - 1 с.л.
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се накисват в топла вода за 1 час. Когато набъбнат добре, се сваряват в същата вода.

Олиото се загрява и в него се задушава нарязаният лук, домат и брашното. Поръсва се с червения пипер и се добавя към гъбите.

Чорбата се застройва с яйцата, разбити с оцета, и се поръсва с джоджена и накълцания магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: