Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена Супа»Гъбена чорба с печени сухи чушлета

Гъбена чорба с печени сухи чушлета

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6689681
Гъбена чорба с печени сухи чушлета
Снимка: Ася Заевска
1 / 3
29/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Готвене
50 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Гъбената чорба с печени сухи чушки е най-вкусна с домашно препечен хляб"

Необходими Продукти

  • кладница - 350 г
  • вода - 1.5 л. (гореща)
  • кисело мляко - 200 г
  • жълтъци - 3 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • мащерка - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 2 с.л.
  • сухи чушлета - 5 - 6 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете гъбите Кладница, залейте ги с горещата вода и ги оставете на котлона да заврят.

Разбийте жълтъците, киселото мляко и брашното. Щом гъбките заврят, започнете да добавяте (при непрекъснато бъркане) от бульона им към млякото и жълтъците.

Изсипете обратно в тенджерата и овкусете с подправките, без червения пипер. Оставете на огъня за още 4-5 мин. (или докато заври отново).

Запържете червения пипер в олиото и изсипете в чорбата.

Запечете на сух тиган чушлетата, колкото да пуснат аромат и ги стрийте.

Поръсете гъбената супа с тях.

Гъбената чорба с печени сухи чушлета е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: