Сладкиш с мармалад и пухкава белтъчна глазура
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш с мармалад и пухкава белтъчна глазура

Сладкиш с мармалад и пухкава белтъчна глазура

Annie StoitzevAnnie Stoitzev
Новак
5452k434
Сладкиш с мармалад и пухкава белтъчна глазура
Снимка: Madjarica
1 / 2
13/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции10
"Лесен и вкусен - такъв е този ретро сладкиш с мармалад и пухкава глазура от белтъци"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата:

Разбийте добре жълтъците с 4 супени лъжици захар, прибавете млякото, маслото, брашното и бакпулвера.

Сипете сместа в тавичка, предварително наложена с хартия за печене. Печете лесния сладкиш 20 минути на 200 °C.

Пълнеж:

Когато блатът се изпече, намажете го с мармалад (в случая мармалада е от кайсии), върнете във фурната, докато приготвите белтъчната глазура.

Глазура от белтъци:

Разбийте белтъците с 250 г захар и ванилова захар. Сипете върху мармалада и върнете сладкиша със сладко във фурната, докато не се запече горната част.

Сладкиша с мармалад и пухкава белтъчна глазура залейте с шоколад и сервирайте.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: