Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Есенна туршия в тенджера

Есенна туршия в тенджера

Есенна туршия в тенджера
Снимка: Кристиан Александров
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Опитайте тази вкусна туршия в тенджера още през тази есен"

Необходими Продукти

  • моркови - 1/2 кг
  • карфиол - 1/2 глава
  • целина - 1/4 глава
  • камби - 5 бр.
  • корнишони - 10 бр.
  • морска сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • оцет - 1 ч.ч.
  • вода - 4 ч.ч.
  • дафинов лист - 4 бр.
  • бахар - 10 зрънца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме морковите и корнишоните на колелца, а камбите - на едро.

Разчупваме карфиола на розички.

Нарязваме целината на дребно.

Сипваме водата, олиото, оцета, солта и захарта в тенджера. Добавяме дафиновия лист и бахара.

Кипваме и изсипваме вътре морковите.

След 2 минути добавяме карфиола. След още 2 минути добавяме целината и камбите. Оставяме така 3-4 минути и добавяме корнишоните.

Изключваме котлона. След 1 минута отместваме от котлона. Оставяме да се охлади.

Съхраняваме на леко хладно място, но не в хладилник.

Консумираме есенната туршия след 2 дни, като така съхранявана, е годна за консумация за около 10-12 дни.

С всеки изминал ден туршията става все по-вкусна.

Опитайте тази вкусна есенна туршия в тенджера.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Колко вода?
23.12.2022 22:28