Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки с ориз и кълцано месо

Пълнени чушки с ориз и кълцано месо

Пълнени чушки с ориз и кълцано месо
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Пълнени чушки с ориз и месо, които са страхотни за вечеря"

Необходими Продукти

  • чушки - 10 бр. сухи
  • ориз - 1 ч.ч.
  • свинско месо - 400 грама кълцано
  • домати - 1 к.ч. от консерва
  • лук - 2 глави
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • моркови - 1 брой
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • чубрица - 1/2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте сухите чушки с вряла вода и оставете да омекнат.

Междувременно пригответе плънката. Наситнете моркова и лука.

Сипете ги в дълбок тиган със загряа мазнина и ги запържете. Щом омекнат, прибавете кълцаното свинско.

Когато месото побелее, прибавете добре измития ориз.

В тиган се добавят доматите и подправките - черен и червен пипер, сол и чубрица. Разбъркайте добре плънката и след кратко готвене свалете от огъня.

Напълнете чушките и ги сложете в тава за печене. Ако има още плънка, разпределете я между тях.

Сипете 2 чаши от водата, в която бяхте накиснали чушките. Покрийте тавата с фолио.

Загрейте фурната на 200 градуса. Печете пълнените чушки до готовност - 45-50 минути.

Накрая махнете фолиото и запечете за кратко.

Пълнените чушки с ориз и кълцано месо са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: