Начин на приготвяне
Сварете телешкото месо на големи парчета в обилно количество вода със дафиновите листа, карамфила, малко сол, зрънцата черен пипер и лъжица- две олио.
Най-добре е телешкото да се вари на бавен огън, за да стане вкусно и много меко. Отнема около 2 часа.
Извадете месото и прецедете бульона.
В тенджера загрейте останалото олио, около 5 с.л. и в него запържете накълцания на ситно лук и чушка и нарязан на по-едро морков.
Когато зеленчуците са омекнали, сложете доматеното пюре с червения пипер и сол на вкус и продължете да запържвате.
Налейте бульона и оставете да заври, а през това време обелете картофите и разполовете или нарежете на четвъртинки.
Сложете ги във врящия бульон, налейте още вода с разбито в нея брашно и варете 10-15 минути.
Накрая сложете граха, магданоза, черния пуипер и върнете месото в ястието.
Гответе до пълна готовност на картофите и граха.
Поднесете яхнията топла.
Яхнията телешко с грах и картофи е много вкусна.