Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържен шаран по рибарски

Пържен шаран по рибарски

The Fire LionThe Fire Lion
Новак
3523846
Пържен шаран по рибарски
Снимка: The Fire Lion
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Сервирайте сочна зелена салата към уникалния пържен шаран"

Необходими Продукти

  • шаран - около 2 кг, парчета
  • универсална подправка - 10 зеленчука Maggi
  • черен пипер
  • царевично брашно - за овалване
  • пшенично брашно - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Винаги първо овкусяваме парчетата риба и ги поръсваме с пипер.

Оставете ги да престоят за 30 минути, загрейте олиото за пържене в дълбок тиган.

Всяко парче шаран хубаво трябва да се овалва в смесеното пшенично и царевичното брашно и накрая го сложете да се пържи до златисто от двете страни.

Готовият пържен шаран поставете в чиния, покрита с кухненска хартия, за да попие мазнината.

Сервирайте сочна зелена салата към уникалния пържен шаран.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: