Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Аламинути»Дробчета с гъби и лук на тиган

Дробчета с гъби и лук на тиган

Дробчета с гъби и лук на тиган
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Един вкусен аламинут с дробчета, гъби и лук на тиган"

Необходими Продукти

  • гъби - 10 бр.
  • пилешки дробчета - 250 грама
  • лук - 1 голяма глава
  • моркови - 1 брой
  • чушки - по половин жълта, зелена и червена
  • черен пипер
  • чубрица
  • масло
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте дробчетата и ги нарежете. Сипете в тенджерка с вода и кипнете. Излейте водата и отново ги измийте добре.

Нарежете на тънки пръчици моркова и чушките, а лука на полумесеци. Нарежете гъбите на по-едро.

Разтопете масло с лъжица олио в тиган. Добавете гъбите и ги запържете. Извадете и го оставете на страна. В същия тиган запържете за 8 минути моркова и чушките. Добавете дробчетата, а малко след тях върнете и гъбите.

Накрая добавете лука, разбъркайте и задушавайте аламинута за кратко.

Овкусете с черен пипер, чубрица и сол.

Дробчетата с гъби и лук на тиган са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: