Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Аламинути»Пилешки дробчета с лук, маслини и сушени плодове

Пилешки дробчета с лук, маслини и сушени плодове

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Пилешки дробчета с лук, маслини и сушени плодове
Снимка: Мина Димитрова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Изненадани ли сте, че в тази рецепта с пилешки дробчета има и сушени плодове?"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 1 кг
  • сол - на вкус
  • краве масло - 150 г
  • черен пипер - на вкус млян
  • кромид лук - 3 глави
  • магданоз - 4 стръка
  • бяло вино - 1 ч.ч
  • чесън - 2 скилидки
  • сушени плодове
  • сини сливи
  • кайсии
  • фурми
  • смокини - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте дробчетата с кипяща подсолена вода, извадете ги, нарежете ги.

На тиган задушете в загрятото краве масло кромидия лук, нарязан на едро.

Прибавете пилешките дробчета, нарязания на ситно магданоз, скилидките чесън.

Сушените плодове предварително накиснете в чашата вино.

Отцедете ги от виното и ги нарежете на ситно.

Прибавете ги в тигана с дробчетата, добавете и бялото вино.

Подправете със сол и черен пипер на вкус.

Покрийте тигана с капак или фолио и оставете на слаб огън за около 20 минути.

След това отворете и при нужда оставете още няколко минути на котлона до готовност на пилешки дробчета с лук, маслини и сушени плодове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка: