Начин на приготвяне
Първо подготвяме ябълките. Измиваме ги и ги нареждаме в тава. Изпичаме ги във фурната да омекнат. Изваждаме печените ябълки и оставаме да изстинат.
Изчистваме люспите и семките. В купа се разбъркват със захарта и канелата. По желание можем да сложим в сместа и счукани орехи.
Оставаме плънката за ябълковото руло и започваме с яйчената смес. Яйцата трябва да са на стайна температура. Разбиват се със захарта на пухкава смес.
Добавя се олиото и ванилията и се разбива пак с миксер 1 мин. Брашното се добавя на малки порции, като се бърка със шпатула внимателно.
Сместа се изсипва в квадратна тава, застлана с хартия за печене. Най добре се получава в тавата на печката. Блатът за сладкото руло се пече на180 градуса, докато порозовее.
Става много бързо за 15-20 мин. Изсипва се върху леко навлажнена кърпа. Отделя се хартията и с помощта на кърпата се навива на руло.
След като малко се охлади, но не напълно, се развива и се намазва с ароматната печена ябълкова смес. Завива се отново на руло и се поръсва с пудра захар.
Сладкото руло с печен ябълков пълнеж се поднася.