Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Черен дроб на фурна с бира

Черен дроб на фурна с бира

Черен дроб на фурна с бира
Снимка: Тодоринка Бернардова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Биричката ще присъства не само при приготвянето на този черен дроб, но и при хапването му"

Необходими Продукти

  • черен дроб - 500 г
  • прясно мляко - 100 г
  • куркума - 1 ч.л.
  • кимион - 1 к.л.
  • черен пипер
  • брашно - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • бира - 1 к.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът се измива и изкисва с вода.

След това се отцежда и се нарязва на кубчета.

Поставя се в прясното мляко и престоява 1 час.

Отцежда се хубаво от млякото и се поставя в тавичката за печене.

Поръсва се с подправките-куркумата, кимиона и черния пипер.

Полива се с олиото и се разбърква.

Посипва се с брашното и пак се обърква.

Посолява се и се сипва бирата отстрани в тавичката.

Запича се черният дроб на фурна 20-30 мин.

Да ви е вкусно с този черен дроб на фурна с бира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много вкусно стана,бързо и лесно
31.10.2022 20:39
1