Пиле Болония

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пиле Болония1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4-5
"Обещаваме, че ще е много вкусно, обещаваме, че ще е ароматно, а ние си изпълняваме обещанията"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 пиле около 1 кг.
  • шунка - пилешка - 150 гр.
  • пилешки дробчета - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • розмарин - 3 листенца
  • сол
  • черен пипер
  • лимони - 1/2 бр.
  • масло
  • картофи - 1 кг.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно шунката и дробчето, прибавете стрития чесън, розмарина, черния пипер и сол. Напълнете пилето със сместа и зашийте отвора. Посолете и поръсете с лимонов сок.

Сложете пилето в намазана с масло малка тава, покрийте я плътно с алуминиево фолио. Печете около 2 ч на 150С. Свалете фолиото и запечете още десетина минути да се позачерви.

Сварете обелените и едро нарязани картофи в малко подсолена вода. Отцедете ги, сложете маслото, захлупете тенджерата и силно я разтърсете. Изсипете картофите в огнеупорна тавичка, а отгоре сложете пилето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка: