Начин на приготвяне
Слагаме тигана на котлона и загряваме маслото. Прибавяме чесъна и бъркаме за около минута, след което добавяме гъбите, солта, пипера и магданоза.
Готвим, докато гъбите омекнат и течността се изпари, като от време на време разбъркваме.
Овкусяваме пилето със солта, пипера, лука и магданоза.
Разрязваме по дължина, така че да се получи джоб, в който слагаме по 2 резена моцарела и разпределяме гъбите равномерно. Слагаме вътре и по 1 с.л. пармезан.
Затваряме пилешкото с няколко клечки за зъби. В тигана, в който сме приготвяли гъбите, запечатваме месото до златисто, след което го прехвърляме в тавичка и печем пилешките рулца в предварително загрята на 200°C фурна за 20 минути. Ако останат гъби, ще ги използваме за соса за тези пилешки руладини.
За соса запържваме чесъна в зехтина. Намаляваме топлината и добавяме горчицата, сметаната и пармезана.
Разбъркваме, докато се разтопи, и при необходимост сгъстяваме с нишестето.
Подправяме със сол и пипер на вкус гъбения сос. Ако са ни останали от гъбите, ги прибавяме към соса.