Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Чийзкейк»Любимият чийзкейк с тиква и маскарпоне

Любимият чийзкейк с тиква и маскарпоне

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Любимият чийзкейк с тиква и маскарпоне
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
19/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"По-вкусен тиквен чийзкейк надали сте хапвали"

Необходими Продукти

  • блат
  • лешници - 50 г
  • бисквити - 250 г какао
  • краве масло - 100 г
  • чийзкрем
  • джинджифил
  • канела
  • мед - 4 с.л.
  • маскарпоне - 250 г
  • тиквено пюре - 300 г
  • индийско орехче
  • сметана - 150 мл
  • крема сирене - 125 г
  • още
  • шоколад - 40 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете си печена тиква, нарежете я на парчета, поръсете със захар и печете в дава с малко вода. Когато е готова и изстинала, пасирай да се получи пюре, използвайте и подправките индийско орехче, джинджифил и канела.

Запечете на сух тиган лешниците за 5 мин. След като изстинат, ги смелете в блендер. Смелете и бисквитите. Разтопете маслото.

Сложете бисквитите, лешниците и маслото във форма с подвижен борд 24 см. Разбъркайте да се получат трохи. Заравнете и притиснете добре блата.

Приберете в хладилник за половин час и се захванете с приготвяне на крема за тиквения чийзкейк.

Смесете меда и крема сиренето, разбъркайте. Добавете 2/3 от пюрето от тиква и маскарпонето. Разбъркайте. Разбийте сметаната с миксер. Добавете я на части към крема, разбъркайте с шпатула.

Намажете с готовия крем блата. Приберете ароматния чийзкейк в хладилник за нощта. След това намажете с остатъка от тиквеното пюре. Поръсете с настърган шоколад.

Любимият чийзкейк с тиква и маскарпоне е готов!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: