Начин на приготвяне
Направете си печена тиква, нарежете я на парчета, поръсете със захар и печете в дава с малко вода. Когато е готова и изстинала, пасирай да се получи пюре, използвайте и подправките индийско орехче, джинджифил и канела.
Запечете на сух тиган лешниците за 5 мин. След като изстинат, ги смелете в блендер. Смелете и бисквитите. Разтопете маслото.
Сложете бисквитите, лешниците и маслото във форма с подвижен борд 24 см. Разбъркайте да се получат трохи. Заравнете и притиснете добре блата.
Приберете в хладилник за половин час и се захванете с приготвяне на крема за тиквения чийзкейк.
Смесете меда и крема сиренето, разбъркайте. Добавете 2/3 от пюрето от тиква и маскарпонето. Разбъркайте. Разбийте сметаната с миксер. Добавете я на части към крема, разбъркайте с шпатула.
Намажете с готовия крем блата. Приберете ароматния чийзкейк в хладилник за нощта. След това намажете с остатъка от тиквеното пюре. Поръсете с настърган шоколад.
Любимият чийзкейк с тиква и маскарпоне е готов!