Начин на приготвяне
Измийте свинските котлети. Смесете половината олио с 1 ч.л. мащерка, 1 ч.л. чубрица, 1 ч.л. червен пипер, сол на вкус. Разбъркайте добре и намажете пържолите с тази смес.
Поставете ги в купа, покрийте с фолио за свежо съхранение и приберете пържолите да се мариноват.
Измийте гъбите и ги нарежете на четвъртинки. Лука почистете и нарежете на ситно.
Загрейте останалото олио и запечатайте пържолите. В същата мазнина запържете гъбите и зеления лук.
След като се задушат хубаво, добавете сметаната и върнете пържолите обратно в тигана.
Покрийте тигана с капак и гответе до готовност на пържолите.
След като са готови, поднесете 1 пържола с малко от гъбите.
Свинските котлети с гъби на тиган са много вкусни.