Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински котлети с гъби на тиган

Свински котлети с гъби на тиган

Свински котлети с гъби на тиган3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Ключовото в тази рецепта е гъбеното сосче към тези свински пържолки - страхотна комбинация!"

Необходими Продукти

  • свински котлети - 5 бр.
  • сметана - 200 мл
  • гъби - 250 грама
  • зелен лук - 1 връзка
  • мащерка - 2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - 2 ч.л.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте свинските котлети. Смесете половината олио с 1 ч.л. мащерка, 1 ч.л. чубрица, 1 ч.л. червен пипер, сол на вкус. Разбъркайте добре и намажете пържолите с тази смес.

Поставете ги в купа, покрийте с фолио за свежо съхранение и приберете пържолите да се мариноват.

Измийте гъбите и ги нарежете на четвъртинки. Лука почистете и нарежете на ситно.

Загрейте останалото олио и запечатайте пържолите. В същата мазнина запържете гъбите и зеления лук.

След като се задушат хубаво, добавете сметаната и върнете пържолите обратно в тигана.

Покрийте тигана с капак и гответе до готовност на пържолите.

След като са готови, поднесете 1 пържола с малко от гъбите.

Свинските котлети с гъби на тиган са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: