Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Смолянска рязана туршия

Смолянска рязана туршия

Росица МариноваРосица Маринова
Помощник Готвач
1097934621
Смолянска рязана туршия
Снимка: Росица Маринова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
34
"Обичаме на трапезата ни да има от тази смолянска рязана туршия"

Необходими Продукти

  • зеле - 15 кг
  • червени чушки - 2 кг
  • зелени чушки - 2 кг
  • моркови - 2 кг
  • оцет - 2 бутилки винен
  • олио - 1 л
  • сол - 2 ч.ч.
  • черен пипер - 1 пакет (на зърна)
  • магданоз - 1 връзка
  • целина - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме зелето на тънки ивички, червените и зелените чушки нарязаваме на ситни квадратчета, а морковите ги настъргваме на едро.

Всички продукти поставяме в голямо корито заедно с нарязаните на ситно магданоз и целина.

Олиото слагаме в тенджера и запържваме за кратко и махаме от котлона.

След като изстине, се смесва с оцета и се вари отново, а след това се сипва топло върху зелевата смес.

Прибавяме солта и черния пипер, объркваме добре и пълним сместа в буркани, като саламурата, която остане, я разпределяме.

Затваряме и стерилизираме туршията със зеле 5 минути за капачката.

От цялата доза излизат 34 буркана есенна туршия от 720 мл с винтова капачка.

Наздраве с тази смолянска рязана туршия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: