Начин на приготвяне
Патладжаните се измиват добре и се разрязват на две по дължина. Тиквичката се обелва и заедно с домата и тофуто се нарязва на по-тънко.
Патладжаните се издълбават.
Във всяка лодка от патладжан се нареждат тиквичка, тофу, домат, като се редуват.
Другият домат се нарязва на малки кубчета, а лукът на ситно.
В загрято олио се запържва лукът, след което се добавя доматът. Прибавят се подправките и съвсем малко вода, ако е необходимо. Когато доматите омекнат и сосът се посгъсти, се сваля от котлона.
Дафиновият лист се изважда и сосът се разпределя върху пълнените патладжани. Изпичат се в предварително загрята фурна на 200°C.
Пълнените патладжани Рататуй с тофу са готови.