Начин на приготвяне
Патладжанът и тиквичката се обелват и нарязват на кубчета. Разбъркват се с мъничко олио и се подреждат в тава с хартия за печене.
Запичат се в загрята фурна на 200 °C около 20 минути или до готовност, докато омекнат изцяло.
Морковът се настъргва. Зелето се нарязва на лентички, а лукът, пиперката и доматът - на дребно. Чесънът се наситнява.
В сгорещено олио се запържват лукът, морковът и пиперката.
Когато лукът стане прозрачен, се прибавя зелето. Запържва се няколко минути, като се разбърква зеленчуковата манджа.
След това се прибавят доматите и чесънът към постната гозба.
Добавят се патладжанът и тиквичката заедно с черен пипер, сол, риган и босилек на вкус.
Няколко минути след това се сваля от котлона, прибавя се копърът и зеленчуковото ястие с патладжан и тиквички е готово за сервиране.