Класически Линцери

ИскраИскра
Помощник Готвач
1189381482
Класически Линцери
Снимка: Искра
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
8
"Класически линцери, които бързо могат да се превърнат в звездата на всеки празник"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г
  • масло - 200 г а
  • захар - 100 г
  • бадемово брашно - 50 г
  • жълтъци - 3 бр.
  • ванилова есенция - 1 ч.л.
  • сол - щипка
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • конфитюр - за слепване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвим любимите линцери, смесваме всички продукти без конфитюра в купа и ги разбъркваме, докато сместа стане на едри трохи.

След това разделяме сместа на 3 части. Всяка една част увиваме във фолио за свежо съхранение и ги оставяме в хладилник за 1 час.

Върху набрашнена повърхност разточваме тестото и го изрязваме с формички за сладки в желаната форма.

Половината от сладките трябва да оформим с дупка по средата.

Следва да ги изпечем за 10 минути в предварително загряна фурна на 180 °C, като наблюдаваме да не прегорят.

Когато са готови класическите Линцери, ги изваждаме от фурната и ги оставяме да изстинат върху решетка.

После поръсваме курабийките, които имат дупка, с пудра захар.

Накрая слепваме сладките с конфитюр по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: