Начин на приготвяне
За да приготвим любимите линцери, смесваме всички продукти без конфитюра в купа и ги разбъркваме, докато сместа стане на едри трохи.
След това разделяме сместа на 3 части. Всяка една част увиваме във фолио за свежо съхранение и ги оставяме в хладилник за 1 час.
Върху набрашнена повърхност разточваме тестото и го изрязваме с формички за сладки в желаната форма.
Половината от сладките трябва да оформим с дупка по средата.
Следва да ги изпечем за 10 минути в предварително загряна фурна на 180 °C, като наблюдаваме да не прегорят.
Когато са готови класическите Линцери, ги изваждаме от фурната и ги оставяме да изстинат върху решетка.
После поръсваме курабийките, които имат дупка, с пудра захар.
Накрая слепваме сладките с конфитюр по избор.