Начин на приготвяне
Една класика в жанра, която така се хареса на домашните, че все едно за опитват за сефте.
Първата стъпка от рецептата е измиването и почистването на чушките, нарязването на двете глави лук на ситно и почистването и измиването на ориза. След като сме го измили, изцеждаме ориза.
Наливаме олиото в голям тиган и го поставяме на котлона. След като се загрее, добавяме лука, след съвсем малко време ориза и оставяме така сместа, като от време на време разбъркваме за 3-4 минути.
След това добавяме червен пипер на вкус, слагаме доматите и наливаме вода. След като оризът почти е попил водата, добавяме каймата при непрекъснато разбъркване и накрая слагаме черен пипер на вкус, солта и магданоза и бъркаме добре.
Сваляме тигана от котлона и пълним чушките със сместа. Нареждаме ги в тава, предварително намазана с олио и наливаме 1 ч.ч. вода.
Поставяме в предварително загрята на 200 градуса фурна и печем чушките с кайма до готовност (около час).
За сместа разбиваме двете яйца с киселото мляко.
Когато чушките са почти готови, ги поливаме със сместа и оставяме във фурната за още около 10-15 мин., докато сместа върху тях придобие приятен златист загар.
Приятен апетит с пълнените чушки със заливка!