Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Начос»Авокадо Начос

Авокадо Начос

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Авокадо Начос
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
48 мин.
Порции
2
"Сервирайте топлите начос със соса авокадо и по желание с мексикански доматен сос и мариновани люти чушлета"

Необходими Продукти

  • начос - 1 голям пакет, 150 г (с вкус авокадо)
  • кайма - 250 г
  • домати - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена, среден размер
  • лук - 1 средна глава
  • чили - 1 ч.л. на люспи
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • кимион - 2 щипки
  • джинджифил - 1 щипка, на прах
  • чесън - 1 щипка, на прах
  • целина - 1 щипка, на прах
  • нишесте - 1 ч.л. с връх
  • сол - на вкус
  • вода - 100 мл
  • олио - 50 мл
  • ементал - 100 г или на вкус
  • За авокадо сос
  • авокадо - 1 бр.
  • домати - 1 бр. среден, добре узрял
  • пресен лук - 1 стрък, тънък (или няколко стръкчета див лук)
  • чесън - 1 скилидка
  • кориандър - 1 ч.л. сухи листа
  • лайм - 1 бр.
  • зехтин - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Въпреки на пръв поглед многото продукти, това е едно много бързо и лесно ястие или мезе за уютните вечери в къщи със семейството или приятели.

Царевичният тортия чипс начос с вкус на авокадо е основна съставка, но ако ви е трудно да откриете точно такъв, то може да приготвите тази вкусотия и с обикновени начос.

Накълцайте си лука и чушката и ги запържете до омекване и лек загар в сгорещеното олио. Сипете домата (настърган), след минута и каймата със всички подправки и солта.

Бъркайте, за да стане на трохи и когато промени цвета си, налейте водата с разтворената в нея лъжичка нишесте. Бъркайте още 5 до 10 минути или докато сосът се сгъсти. Важно е да не остава воднист, защото би навлажнил начосите и те ще омекнат, което не е желателно.

Оставете настрана соса от кайма, за да изстине съвсем леко.

През това време си включете фурната да загрее до 200 градуса и направете авокадо соса:

Обелете авокадото и го намачкайте. Обелете и накълцайте на ситно домата, чесъна и пресния лук.

Смесете всичко в купичка и овкусете със сол, прясно изцеден сок от лайм и зехтин. Вкусът е подобен на гуакамоле.

След като фурната е загряла, изпразнете пакета от авокадо начос в тавичка, отгоре сипете соса от кайма и поръсете обилно с ементал или друго подобно сирене, което се разтапя лесно.

Пъхнете във фурната и печете до разтапяне на ементала.

Сервирайте топлите начос със соса авокадо и по желание със мексикански доматен сос и мариновани чушлета халапеньос.

Добър апетит с този Авокадо Начос!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: