Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Питка с агнешка пастърма

Питка с агнешка пастърма

Питка с агнешка пастърма2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Разчупете питката с агнешко и си хапнете вкусно - нетрадиционна идея, която приемаме с широко отворени обятия"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 500 мл /или вода/
  • мая - 1 пакет суха (7 г)
  • сол - щипка
  • захар - щипка
  • олио - 1/4 ч.ч.
  • брашно - около 1 кг пресято
  • агнешка пастърма
  • за намазване
  • яйца - 1 бр.
  • кисели мляко - 2 с.л.
  • масло - парченца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Меси се меко тесто от продуктите за питката.

Втасва, докато удвои обема си.

С ръце се разстила в намазнена тава тестото и се оставя пак да втаса.

След това се нарежда пастърмата (предварително обезсолена).

Намазах със смес от яйце и кисело мляко.

Добавих бучки масло и пекох на 180 градуса до готовност.

Питката с агнешка пастърма е много вкусна.

Източник: Asibe Karameshinova - Българските ястия и рецепти

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: