Начин на приготвяне
В 300 мл топла вода изсипваме съдържанието на пакетчето суха мая и бъркаме, докато се разтвори. След това добавяме олиото и солта и отново разбъркваме.
Към течността на етапи добавяме пресятото брашно и разбъркваме с лъжица.
Прибавяме сусамовото, лененото и тиквеното семе и оформяме тесто.
Оставяме тестото да втаса. Готово е, когато е удвоило обема си. Слагаме в предварително загрята на 200 °C фурна и печем до получаването на апетитна златиста коричка, приблизително около 25-30 мин.
След като извадим домашния хляб от фурната, го намазва е с масло и напръскваме с вода
Рецептата за домашен хляб със семена е изпълнена!
Страхотен е на вкус, особено докато е все още топъл!
Свършва за броени минути този бял хляб!
Добър апетит!