Селско руло с ябълки

НикиНики
Гуру
8016k3k4k4
Селско руло с ябълки
Снимка: Ники
2 / 3
02/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
19
"Със сигурност ще си боднем от селското ябълково руло"

Необходими Продукти

  • Блат
  • яйца - 2 бр. големи
  • кондензирано мляко - 300 мл
  • олио - 50 мл
  • сол - 1/4 ч.л.
  • ванилова есенция - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 8 г
  • брашно - 120 г
  • нишесте - 30 г царевично
  • Плънка
  • ябълки - 4 бр.
  • кaнела - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • масло - 50 г
  • захар - 50 г тръстикова
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това лесно сладко руло ябълките настъргваме, в тава си слагаме хартия за печене, маслото разделяме на кубчета и разпределяме в тавата.

Върху маслото поставяме настърганите ябълки, лимоновия сок, захарта и канелата.

В предварително загрята фурна печем за 10 минути.

В купа разбиваме яйцата, добавяме солта, ванилията, разбъркваме и добавяме кондензираното мляко, олиото, пресятото брашно и нишестето.

Изваждаме тавата и заливаме горещите ябълки със сместа.

В горната страна подреждаме нарязаните на тънко филии ябълки и печем за около 20 минути.

Изваждаме и обръщаме пандишпана върху кърпа, премахваме хартията и завиваме на руло, така че ябълките да останат отгоре.

Оставяме да се охлади и поръсваме с пудра захар ябълковото руло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: