Празена супа със сирене
Čorba od praziluka sa sirom
gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Сиренява Супа»Празена супа със сирене

Празена супа със сирене

IvankaIvanka
Новак
2523461k
Празена супа със сирене1 / 2
16/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6-8
"Уникална ретро супа, която се приготвя с най-обикновени продукти"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме и нарязваме на дребно праза. Сваряваме го до омекване в 1.5-2 л. подсолена вода.

Леко препичаме брашното до златисто, след което го размиваме в 2-3 с.л. студена вода и мазнината. Прибавяме получената каша към сварения праз с разбъркване и оставяме да поври за десетина минути.

Прибавяме предварително натрошеното сирене и оставяме да ври за още 5 минути.

Приготвяме застройка с яйцето и киселото мляко, която изливаме на тънка струйка, докато разбъркваме супата.

Сваляме от огъня и поръсваме със ситно нарязан магданоз и смлян черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка: