Салата от миди

Ваня ЛиВаня ЛиНовак
16/12/2013
"Салата с дъх на море и романтични морски приключения "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо45 973
  • Преглеждания за месеца414
  • Преглеждания за седмицата63
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистените миди се заливат със студена вода, така че да ги покрие и се кипват. Варят се само 3-4 минути, докато се отворят черупките, след което се почистват.

В дълбок съд се смесват почистените миди, ситно нарязаният зелен лук, копър и магданоз. Продуктите се овкусяват със зехтин и лимонов сок, по желание може да се добави сол. Салатата се разбърква много добре и се поднася изстудена.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Покчо Покемонов
Две груби грешки - мидите не се варят във вода защото те са пълни с морска от което се получва уникалния им натурален сос, а за магданоза просто мога да кажа, че е тотална катастрофа.
0
0
Аз
Аз
22.03.2014 15:20
Вместо магданоза може да пробвате със ситно накълцан леущян .. и малко уни сос..
0
3
Мими
Мими
27.12.2013 12:28
Мога да добавя ,един дресинг за салата от миди,който е характерен за Испания!Една печена червена чушка,една зелена чушка,червен лук,оцет/може и сок от лимон/зехтин,магданоз.Всички тези продукти се смилат и се заливат мидите!Има страхотен вкус!Пробвайте!
8
1