Свинско филе вретено

ИларияИлария
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
13/01/2014
"Уникално вкусни и идейни свински бонфиленца с богата плънка"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо58 491
  • Преглеждания за месеца113
  • Преглеждания за седмицата53
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете бонфилетата от ципите и жилките. През средата на всяко направете разрез, като внимавате да не го срежете напълно на две части. Изтънете месото с помощта на дървено чукче. Поръсете от двете страни със сол и черен пипер.

Нарежете лука на ситно и го задушете до омекване в олиото. Когато омекне, добавете ситно нарязаните гъби и бекон. Запържете за кратко, след което свалете от огъня и оставете да се охлади.

Добавете кашкавала, нарязан на кубчета, и половината магданоз. Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре. Сложете по малко от сместа в приготвените филета. Навийте вретеното, така че външната страна на бонфилето да остане отгоре. Закрепете филетата с клечки за зъби, намажете ги обилно с масло и ги изпечете върху силно загрята скара.

Нарежете на ситно остатъка от магданоза и я смесете с останалото масло. Поднесете свинските вретена, гарнирани с резени лимони и парченца магданозено масло.

Рейтинг

5 2
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар