Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Лесна домашна пастърма за начинаещи

Лесна домашна пастърма за начинаещи

Лесна домашна пастърма за начинаещи
Снимка: Веселина Константинова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Нарежете на тънко и се насладете на тази лесна домашна пастърма с чаша хубаво червено вино!"

Необходими Продукти

  • свински врат - 3 кг.
  • морска сол - 1.5 или 2 кг
  • подправки - готов микс за кайзер пастърма
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинският врат на парчета /около 250-300 г всяко/.

Поръсете дъното на голям съд с морска сол. Наредете парчетата месо и ги закрийте добре със солта.

Оставете така месото за 1 нощ.

Отстранете солта и измийте всяко парче месо под течаща вода.

Оставете ги да за 5-6 часа на проветриво, за да се подсушат от водата.

Използвам готов микс за кайзер пастърма. Оваляйте всяко парче месо добре в подправката.

Нанижете ги с канапчета и ги вържете на открито. Добре е да не се мокрят и да става течение.

След около две седмици вашата лесна свинска пастърма е готова.

Може да приберете пастърмата в плик в хладилник.

Нарежете на тънко и се насладете на лесна домашна пастърма за начинаещи с чаша хубаво вино!

Опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: