Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Цял шаран с картофи на фурна

Цял шаран с картофи на фурна

Цял шаран с картофи на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Ето как да направим вкусно шаранче на фурна"

Необходими Продукти

  • картофи - 2 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер
  • вегета
  • шаран - 1 бр.
  • лимонов сок - пресен, за намазване
  • сирене - плочка
  • лимони - резени
  • мас - парчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Два по-едри картофа се нарязват и се овкусяват с черен пипер, сол, червен пипер и вегета.

Подреждат се в тава и отгоре се поставя почистеният шаран, който предварително се намазва с лимонов сок и престоява около 2 часа.

Рибата се осолява от всички страни - във вътрешността ѝ се поставя плочка сирене, правят се резки отгоре и там се пъхват парчета лимон.

Върху шарана, а и на картофите се поставят парчета мас.

Никулденският шаран се пече на 200 °C и когато се зачерви, се слага фолио само върху нея, като печенето продължава да готовност на картофите.

Цял шаран с картофи на фурна е готов!

Източник: Tanya Levenova - Българските ястия и рецепти

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: