Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Солено руло»Невероятна сьомга Уелингтън

Невероятна сьомга Уелингтън

Невероятна сьомга Уелингтън4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Невероятен вкус - как човек да подмине това солено руло със сьомга"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 400 г
  • сьомга - 300 г филе /без кожа и кости/
  • лимони - 1 бр.
  • спанак - 150 г
  • картофи - 2 бр.
  • крема сирене
  • сол
  • черен пипер
  • подправка за риба
  • яйца - 1 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това специално солено руло санакът се бланшира за минутка, а картофите се варят до готовност. Смесеват се спанакът, картофите, крема сиренето, сол и черен пипер.

Върху половината тесто се слага филето от сьомга, поръсва се със сол, черен пипер и подправка за риба.

Слагат се тънки резени лимон върху него.

Отгоре се разстила картофената смес. Ръбовете се мажат с четка с вода. Завива се, може да се направи украса с нож.

Намазва се с разбито яйце и се пече на 180 °C за 30 минути.

Получава се невероятна сьомга Уелингтън!

Източник: Станимир Стоянов - Кулинарна Мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: