Солена торта с картофи и кашкавал
Slana torta sa krompirom i kačkavaljem
gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Солена Торта»Солена торта с картофи и кашкавал

Солена торта с картофи и кашкавал

Солена торта с картофи и кашкавал
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
24/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Всеки ден е празник с тази чудна солена тортичка с картофи и кашкавал"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете обелени картофи за тортата и моркови. Сварете ги за 15-20 минути с щипка сол, и отцедете от водата. Още топли намачкайте с преса на пюре и разделете сместа на две части.

В купа смесете майонеза, меко крема сирене, извара и разбъркайте.

Овкусете със сол, черен пипер и магданоз. Сварете яйцата, обелете и нарежете половината на кръгчета, другите са за декорация отгоре.

В малка форма за торта с диаметър от 19 см с падащ ринг сипете половината картофи и оформете блат, като притиснете с лъжица.

Отгоре сипете по голямата част от майонезена смес и наредете кръгчета сварени яйца.

Овкусете ги с шарена сол. Следват останалите картофи за втори блат и измазване с майонеза.

Поръсете с настърган кашкавал, украсете вашата солена торта с резени яйца, маслини, магданоз и червена чушка.

Охладете добре и поднесете нарязана като торта.

Весели и вкусни Коледни празници с тази Солена торта с картофи и кашкавал!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: