Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Снежни коледни сладки с мармалад

Снежни коледни сладки с мармалад

Снежни коледни сладки с мармалад
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
15
"Веднъж опитате ли тези сладки, вече със сигурност често ще искате да ги приготвяте"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кафява захар - 100 г
  • олио - 100 мл
  • ванилия - 1 прахче от 0, 2 г
  • спелта - 1 ч.ч. спелта
  • бяло брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 с.л.
  • мармалад - 350 г или според нуждите (от сини сливи)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивате яйцата със захарта, добавете олио, ванилия, двата вида брашно с бакпулвера и замесете средно меко тесто.

Може да направите коледните сладки и само с бяло брашно, но аз реших да опитам, като добавя и любимата си спелта.

Замесеното тесто се увива във фолио и отива във фризера за 20 минути да стегне.

Извадете и отделете 1/3 от тестото, отново го поставете във фризера, а останалото разточете кора.

С ринг се изрязват кръгчета с диаметър 7-8 см и се намазват с мармалад от сини сливи или друго гъсто сладко.

Извадете малкото топче тесто от фризера и го настържете отгоре с ренде.

С широк нож се прехвърлят в тавата върху хартия за печене.

Печете сладките с мармалад в загрята фурна на 180 градуса точно 15 минути и готово.

Извадете и поръсете с пудра захар. Страхотни са на вкус, опитайте!

Весели празници със Снежни коледни сладки с мармалад!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: