Барон торта

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451442k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Барон торта
Снимка: Lenka
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
100 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
200 мин.
Порции
10
"Станете истински Барони с тази фантастична торта"

Необходими Продукти

  • За кори
  • белтъци - 16 бр.
  • захар - 20 с.л.
  • какао - 4 с.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • Шоколадов пълнеж
  • яйчни жълтъци - 16 бр.
  • захар - 350 г
  • тъмен шоколад - 300 г
  • масло - 375 г
  • Малиново филе
  • малини - 600 г
  • вода - 600 мл
  • захар - 15 с.л.
  • желатин - 10 г
  • желатинова вода - 50 мл
  • малинов пудинг - 2 бр.
  • сметана - 2 сашета суха, малина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме рецептата с приготвянето на малиновия пълнеж на нашата уникална малинова торта.

Малинов пълнеж:

Измийте и почистете малините от дръжките. Сложете малините в тенджерата и ги поръсете със захар. С ръчен миксер внимателно разбъркайте малините със захарта.

Сложете желатина в купа и го залейте с вода. Добавете половината от водата към малините и ги сложете да се варят. От време на време отстранявайте пяната от малините, докато се варят. Смесете другата част от водата с малиновия пудинг. Разбъркайте, докато всички бучки се разбият.

Варете малините за десет минути, след това изсипете сместа за пудинг и бъркайте на намален огън за няколко минути, докато се сгъсти като смес за пудинг. Накрая добавете желатина и разбъркайте добре, след което оставете на котлона за още няколко секунди. Оставете настрана, докато правите кори.

Кори: Изброените съставки са за 4 кори. Така че разделете всички съставки на 4 части.

Счупете четири яйца и разделете белтъците и жълтъците в отделни купички. Ще използваме жълтъка в шоколадовата плънка. Белтъците се разбиват с миксер, като постепенно се добавя захарта.

Когато белтъците станат на разбита сметана, добавете постепенно какаото, а когато какаото свърши, постепенно добавете брашното. Поставете коровата смес върху хартия за печене в тава за печене и печете около 15 минути на 200 °C.

Повторете процедурата още три пъти. Отстранете хартията за печене от кората и оставете кората да изстине, преди да намажете пълнежите.

Шоколадов пълнеж: Жълтъците се разбиват с миксер, след което постепенно се добавя захарта, докато стане светложълт. Сложете жълтъците на пара, като бъркате непрекъснато. Варете две до три минути. Нарежете шоколада и добавете към задушените на пара жълтъци.

Разбъркайте, докато шоколадът се разтопи. Оставете настрана да се охлади. Накълцайте маслото и разбийте с миксер. Изсипете жълтъците с шоколада в същата купа и разбийте заедно.

Подреждане на тортата: Намажете първата кора с шоколадовата плънка, след това с плънката от малини. Повторете процеса толкова пъти, колкото кори и плънка имате. Разбийте разбитата сметана с вкус на малина, след което намажете цялата плодова торта. Поръсете с малко нар като украса.

Можете да сложите каквато желаете украса върху тортата Барон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: