Начин на приготвяне
Пуешкото месо се измива много добре. Премахва се кожата.
Месото се нарязва на тънки парчета.
Слага се в купа, прибавя се солта и черния пипер.
Разбърква се много добре, така че месото да се овкуси от всички страни.
Парчетата се овалват в 200°C брашно и се нареждат върху домакинска хартия.
Оставят се да престоят 10 мин, след което се пържат в сгорещено олио до златисто от двете страни, като преди да се сложат в олиото, още веднъж се овалват в брашното.
Гъбите се измиват и почистват от пънчетата.
Нарязват се на кубчета.
Слагат се в уок тиган и се задушават за 10 мин с 50 г масло.
Лукът и чесънът се почистват, измиват и нарязват на ситно.
Прибавят се към задушените гъби.
Разбърква се много добре, прибавя се козето цедено мляко, сол и черен пипер.
Вари 10 мин, след което се сваля от котлона.
Лимецовото брашно се запържва с масло 50 г.
Бялото вино се смесва с водата и се прибавя към брашното.
Разбърква се много добре.
Прибавя се брашното от чесън и мащерката.
Разбърква се и се прибавя изпърженото пуешко месо.
При периодично бъркане на слаб огън се запържва 5 мин.
Скалопините се сервират върху канапе от гъбите със зеленчуци и козе цедено мляко.
Да ви е вкусно с пуешките скалопини с гъби и козе мляко.