Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват в купа с щипка сол. След това се добавят прясното мляко и брашното. Ако сместта ви се стори рядка, можете да си добавите още брашно, слага се и олиото. В загрят тиган с незалепващо покритие се слагат няколко капки олио и се разнасят с четка или кухненска хартия.
С черпак се слага от сместта и се изчаква да се изпече от едната страна. След това се обръща и се пече и от другата страна. Така се процедира, докато сместа свърши. При мен излязоха 12 палачинки. След като са готови, се оставят настрана да изстиват.
Картофите се обелват и се сваряват във вряща подсолена вода. Яйцата също се сваряват. След като са готови, яйцата и картофите се охлаждат, като картофите се режат на кубчета, а яйцата се настъргват на фино ренде. Сиренето се натрошава, а всички мезета, посочени за плънката се режат на тънки парчета. Маслините се обезкостяват и се режат на парчета.
Щом продуктите за плънката са готови е време да наредим нашата торта. В подходящ поднос се слага палачинка и се намазва с масло. След това върху нея се подреждат резени колбас.
Тук начинът на редене на продуктите е изцяло по ваш избор. След като намазах първата палачинка с масло и наредих мезета, върху втората палачинка сложих руска салата, за да мога да изравня тортата и да стане висока, на следващата палачинка сложих от картофите, като първо намазах с майонеза. така процедирах и с останалите палачинки, като не използвах всичките 12, а само 9. Редувах продуктите, описани в необходимите продукти за плънката.
След като вече сте подредили солената торта, е време да я завършим. Пъдпъдъчите яйца се сваряват, обелват се и се режат на шайби. Кашкавалът и киселите краставички се настъргват.
С помощта на малко ножче маслините се режат на полумесеци, както са на костилката. Те ще ни трябват, за да направим цифрите за нашият часовник. Суджукът се реже на тънки парчета, а чушката на дебели ленти, които ще ни трябват за стрелките.
Тортата се намазва с майонезата и отстрани се слагат киселите краставички, като се слага навсякъде отстрани на тортата. Отгоре се ръси обилно с настърган кашкавал. С помощта на маслините се правят римските числа 3, 6, 9 и 12.
От едната лента чушка се прави охлювче, което се слага в средата на тортата. От другите две ленти се правят стрелките, които сочат 12 без 5. Пъдпъдъчите яйца се нареждат отсрани на тортата, а между тях се поставят резени суджук. По борда на тортата се подреждат парчета маслини. И с това нашата солена торта часовник е готова.
Идеално решение за празничната трапеза на Нова година! Тортата се оставя една нощ в хладилник да престои. Да ви е сладко!