Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Хачапури»Грузински хачапури със сирене и кашкавал

Грузински хачапури със сирене и кашкавал

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Грузински хачапури със сирене и кашкавал1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Грузинските хачапури със сирене и кашкавал са чудесно допълнение към всяко ястие"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 350 г
  • яйца - 1 бр.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • за плънката
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • краве масло - 30 г
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добавете содата в киселото мляко.

След това го смесете със захарта, солта и яйцето.

Изсипете брашното и олиото и замесете меко тесто.

Разделете го на 4 топки и ги разточете на тънка кора.

Настържете сиренето и кашкавала на едро ренде и ги смесете с другото яйце и черния пипер.

Оформете топчета от тази смес и ги сложете в средата на корите.

Защипете краищата и оформете малки питки.

Разточете ги според големина на тигана.

Печете тези класически питки хачапури до готовност и от двете страни в тиган с капак. Намазнете го добре.

Грузинските хачапури със сирене и кашкавал са чудесно допълнение към всяко ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: