Желиран пилешки терин

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Желиран пилешки терин
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Желиран пилешки терин - не се опитвали такъв, гарантираме"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 400 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава кромид
  • селъри - 1 стрък
  • кисели краставички - 3 бр.
  • желатин - 20 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако искате месото да стане на кубчета, нарежете го, преди да го сварите, в противен случай ще ви се наложи да го накъсате!

В тенджера сложете пилешкото месо, покрийте го с вода и кипнете.

Излейте водата, налейте нова около 1 л, добавете моркова, лука и селърито!

Посолете и сварете до готовност на продуктите. Прецедете бульона през марля. Към него прибавете накиснатия до омекване желатин и разбъркайте, докато желатинът се разтопи.

Нарежете сварените морков и селъри на малки парченца. Прибавете месото и нарязаните краставички. Объркайте продуктите.

В продълговата форма за кейк налейте бульона, за да си измерите точното количество течност, което ще ви трябва за терина.

Върнете бульона обратно в съд и налейте само един черпак от него във формата. Оставете за 15-20 мин, докато постегне, и изсипете месото със зеленчуците.

Излейте всичкия бульон, поразтръскайте формата, за да се наместят всички продукти.

Оставете терина в хладилник за една нощ, докато стегне добре.

Преди да го обърнете, потопете формата за кратко в топла вода.

Украсете желиран пилешки терин по ваш вкус и поднесете!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: