Начин на приготвяне
Ако искате месото да стане на кубчета, нарежете го, преди да го сварите, в противен случай ще ви се наложи да го накъсате!
В тенджера сложете пилешкото месо, покрийте го с вода и кипнете.
Излейте водата, налейте нова около 1 л, добавете моркова, лука и селърито!
Посолете и сварете до готовност на продуктите. Прецедете бульона през марля. Към него прибавете накиснатия до омекване желатин и разбъркайте, докато желатинът се разтопи.
Нарежете сварените морков и селъри на малки парченца. Прибавете месото и нарязаните краставички. Объркайте продуктите.
В продълговата форма за кейк налейте бульона, за да си измерите точното количество течност, което ще ви трябва за терина.
Върнете бульона обратно в съд и налейте само един черпак от него във формата. Оставете за 15-20 мин, докато постегне, и изсипете месото със зеленчуците.
Излейте всичкия бульон, поразтръскайте формата, за да се наместят всички продукти.
Оставете терина в хладилник за една нощ, докато стегне добре.
Преди да го обърнете, потопете формата за кратко в топла вода.
Украсете желиран пилешки терин по ваш вкус и поднесете!
Да ви е сладко!