Начин на приготвяне
За плънката на солените пирожки нарежете патладжаните и гъбите на малки кубчета, чесъна на ситно и запържете до омекване.
Прибавете пюрето, подправете със сол и пипер и оставете да се готви. Охладете.
За тестото в купа пресяваме брашното, посоляваме. В центъра оформяме кладенче, поставяме яйцата, разбъркваме добре.
В киселото мляко загасяме содата, изчакваме я да шупне.
Прехвърляме към брашното, замесваме меко и лепкаво тесто и го оставяме да почине за 10-20 минути.
Разделяме го на 10-12 топки и разточваме всяка. Слагаме от плънката и кашкавала и завиваме хубаво домашните пирожки.
Пържим пирожките с плънка от патладжан в сгорещено олио.
Източник: Виолина Минкова - Кулинарна Мрежа