Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювечета»Картофени гювечета с чушки и гъби

Картофени гювечета с чушки и гъби

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
4092k2k2k
Картофени гювечета с чушки и гъби
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
19/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Дори на мъжете няма да липсва месцето в тези вкусни гювечета"

Необходими Продукти

  • домати - 9 с.л. смлени
  • картофи - 6 броя
  • гъби - 200 грама
  • зелен лук - 3 стръка
  • чушки - 3 броя
  • олио - 9 с.л.
  • мащерка - прясна
  • червен пипер - 2 к.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете гъбите и картофите. Разпределете зеленчуците в три гювечета, преварително намазнени.

Нарежете по една чушка и по един стрък зелен лук във всяко едно гювече. Поръсете с по 3 лъжици олио и посолете.

Отгоре разпределете по 3 лъжици от доматите. Поръсете с черен и червен пипер на вкус.

Ароматизирайте с прясна мащерка и сипете малко топла вода. Сложете капака на гювечетата и ги пъхнете в студена фурна.

Включете на 200 градуса и печете вегетарианските гювечета до готовнност.

Картофените гювечета с чушки и гъби са чудни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: