Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гевреци»Оригинални турски гевреци с глазура от стафиди

Оригинални турски гевреци с глазура от стафиди

Korisnik#228867Korisnik#228867
Новак
113
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Оригинални турски гевреци с глазура от стафиди
Снимка: Korisnik#228867
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Идеално мек отвътре и хрупкав и сладък отвън!"

Необходими Продукти

  • мляко - 1 ч.ч. топло
  • вода - 1 ч.ч. топла
  • яйчен белтък - 1 бр.
  • пудра захар - 1 с.л.
  • оцет - 2 с.л., или лимонов сок
  • инстантна мая - 1 пакет
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л
  • брашно - 4 - 5 ч.ч.
  • сусам - 100 г
  • стафиди - 1 шепа (1/2 ч.ч.)
  • вода - 1 ч.ч. за меласата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Геврека (симита) е турски сладкиш със специфичен сладък вкус. Меласата, в която се потапя тестото, е от решаващо значение за оригиналния вкус. Най-лесна за приготвяне е меласата от стафиди.

Замесете тесто от изброените съставки и го оставете да втаса. Междувременно направете домашна меласа.

Сложете шепа стафиди и по-голяма чаша вода в блендер, след което пасирайте. След това прецедете и загрейте течността само малко. Охладете я.

Късайте от тестото и сплетете гевреците.

След това охладете и потопете тестото под формата на кръг в меласата и след това в сусама.

Оставете да престои 15 минути преди печене, след което печете оригинални турски гевреци с глазура от стафиди за 25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: