Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Хлебчета с елда и спелта

Хлебчета с елда и спелта

Хлебчета с елда и спелта
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Страхотни хлебчета с елда и спелта, които си хапваме с любимото основно"

Необходими Продукти

  • топла вода - 120 мл
  • кисело мляко - 200 г
  • кафява захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л. равна
  • суха мая - 1 с.л.
  • брашно от елда - 1 ч.ч.
  • брашно от спелта - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топла вода се сипва маята и захарта. Разбърква се и оставяме да шупне.

Двата вида брашно се смесват в купа и оформяме кладенче.

Сипва се солта, шупналата мая, киселото мляко и всичко се разбърква на тесто.

Ако е по-сухо, добавете още малко вода и замесете на тесто.

Оставете да втаса за 1-2 часа. Не бухва като бялото брашно.

Разделете на 10 топки и оформете кръгли и продълговати хлебчета.

С нож се правят отгоре по няколко разреза.

Печем в загрята фурна 180°C до златисто около 20 -25 минути.

Хлебчета с елда и спелта са вкусни и полезни хлебчета за всеки ден !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: